Соопштенија за студенти

Дополнителна септемвриска сесија

Почитувани,

 

Се организира дополнителна сесија според следната одлука.

Полагањата ќе се одржат на 25 и 26 септември 2018 година.

На 24.09.2018 ќе се објави распоред со термини и простории.

Пријавувањето ќе се врши преку следниот формулар.

Поднесувањето пријави во студентска служба ќе биде на 21.09.2018.

Пријавите се предаваат заедно со тетратката.

 

Со почит,

Деканат на МФС

Студенти - Тип на содржина: 
ispiti

Стипендии за втор циклус студии од АД ОКТА

Стипендии за втор циклус студии од АД ОКТА

- Оглас

- Пријава

Студенти - Тип на содржина: 
stipendii

Потврда за студенти

Се молат студентите да го пополнат формуларот на компјутер (не рачно) со цел да им се издаде соодветната потврда.

Истата се принта во 2 (два) примерока за секоја поединечна потреба и се поднесува во студентската служба, заедно со индексот.

Посебно внимание треба да се обрати при внесувањето на податоците за запишан семестар. На потврдата треба да стои активниот семестар, т.е. семестарот за кој се бара потврдата.

Поднесувањето на потврдите се прави секој ден од 12 – 14 часот. 

Новиот начин на издавање потврди е поради барањето на одредени институции истите да се само во печатена форма.

 

Со почит,

Деканат на МФС

Студенти - Тип на содржина: 
soopstenija_za_studenti

Пракса во АД Европа

АД ЕВРОПА Скопје има слободно места за пракса за студентите од следните студиски програми: 

 

- Мехатроника

- Термичко инженерство 

- Енергетика и екологија 

- Автоматизација и управувачки системи. 

 

На студентите кои би доаѓале на пракса, ќе им биде обезбедена исхрана и покриени патни трошоци (во висина на месечна автобуска карта). 

 

За повеќе информации, контактирајте ја 

 

Симона Талевска

t: 389 2 3114-066

e: simonat@evropa.com.mk

w: www.evropa.com.mk

Студенти - Тип на содржина: 
praksi

Pages

Наши проекти

Контактирајте не

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

Машински факултет - Скопје
Руѓер Бошковиќ бр.18
1000 Скопје, Република Северна Македонија
Тел: + 389 2 3099-200
Факс: + 389 2 3099-298
Е-пошта: contact@mf.ukim.edu.mk

Follow us

Follow us on:

Брзи линкови

Галерија

Galerija       

       

Back to Top